Címoldal | Kosár tartalma | Jogi közlemény | Fórum | Csomagküldés díjszabása | Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Új hirdetés
Minden cucc
PC cuccok
- Komplett PC (1)
- Laptop cuccok (27)
- Proccok (23)
- Memóriák (8)
- Videóbigyulák (2)
- Nyomatók (16)
- Hálózati kellneked (12)
- SCSI cuccok (1)
- Monitorok (2)
- Egyéb cuccok (58)
- Madzagok (62)
- Hangbigyók (2)
- Vinyók (14)
- Antik és baró (1)
HiFi cuccok
Hanglemezek
Autóalkatrész
Motoralkatrész
Kertigép alkatrész

Minden város
Budapest
Szentes
Balatonmagyaród
Postán
ApróhirdetésLegfrissebb termékeink:
600W Gigabyte...
600W Gigabyte ATX táp. Tudom,...
Ár: 9900 Ft
Alacsony LGA775...
Alacsony LGA775 hűtő,...
Ár: 790 Ft
20V, 4.5A...
20V, 4.5A tápegység. Ideális...
Ár: 2900 Ft
Alacsony Intel...
Alacsony Intel hűtő LGA115x...
Ár: 790 Ft

1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 > 32

2012. szeptember 25. 10:18 Most érdemes LCD monitort venni! És nyomtatót...
LCD monitorok listája ide kattintva látható!

Nyomtatók listája ide kattintva érhető el!

A készlet véges, aki gyorsabb, az viszi a szebb darabokat :)

2012. szeptember 25. 09:49 Kawasaki ZXR tesztvideó hamarosan ;) Kell két ló, 5 kecske, 300 bivaly, egy motor, meg néhány önkéntes :D


Képre kattintva a teljes "backstage" galériát megtekintheted!

Hozzászolások száma: 6 db
Tovább...

2012. szeptember 3. 06:22 Pony Romet verseny az erdőben ;) Íme a legfrissebb verseny, melyben profi pilóták mérik össze tudásukat :D

Hozzászolások száma: 5 db
Tovább...

2012. augusztus 25. 00:08 Megérkezett a jövő heti bontanivaló :D 2db Pony, 2db fél-Pony, 1db Pony aprólék...


Ebből még Pony verseny is lehet :D

Hozzászolások száma: 9 db
Tovább...

2012. augusztus 21. 20:24 Ninja meg a Honda... Miért nincs friss videó a motoros szekcióban?
Jelenleg két szálon megy a szopóroller a műhelyben - vagyis most egy sem - mert erre a hétre szabadságot vettem ki, így csak jövő héten megy tovább a buli. De jó hír, hogy most legalább van időm postolgatni és a srácok is nyugodtan bonthatnak egy XL 500-as Hondát meg egy Suzuki SG 250 gépet, közte egy Rigával a rend kedvéért :)

Az egyik szál, a Ninja (ZXR 250):

Szerintem a fő probléma az, hogy ez a motor tudja, hogy amíg nem hallottuk tiltásig forogni a blokkját, nem szedjük szét... talán azért nem indul, hogy a bekövetkező véget késleltesse.

Adva van egy XZR 250 váz, kb. 94-es lehet. Adva van egy blokk, 89-es. Beszereltük a blokkot a vázba, elindítottuk, működött. Mivel a karburátorból orrán száján folyt a benzin, szétszedtük, tömítéseket cseréltünk, de ekkor már nem indult. Azóta elég sok dolgot ellenőriztünk, javítottunk, de még csak nem is pöffen:

- henger és dugó kopás mérése (2-3 század amúgy)
- szelepek tisztítása
- szelepek beállítása gyári értékre
- vezérlés többszöri ellenőrzése
- gyújtáselektronika cseréje (2 másikkal is próbáltuk)
- szikra van
- üzemanyag van (a gyertyánál is)

Jövő hétre felvértezem magam valami speckó műszerrel, amivel a gyújtást alaposan átvizsgálom, de addig ez a project jegelve van.

A másik szál egy régebbi klasszikus, Honda CB 750 C:

Voltam olyan bátor és saját használatra egy motorhibás, ám friss műszakis kecskét vettem, mert gondoltam az én tudásomnak semmi nem lehet akadály :D Túl van a gép egy főtengely felújításon, siklócsapágy cserén, ezt mondjuk gépműhelyben csináltattam és a történet egy külön postot megérne... de nem akarom magam megint felidegesíteni rajta, talán hagyjuk is az egészet. Hengerek frissen honolva, dugók új gyűrűt kaptak, szimmering csere, stb. stb. Maga a gép nem volt lelakva amúgy, szinte minden felújított rajta, új gumik, szép krómok, pofás az egész, csak a motorját nem tette rendbe senki. Szóval ott akadt el ez az ügy, hogy az új gyűrűkhöz a dugót kicsit módosítani kellett (szélesebb az új gyűrű), viszont az olajlehúzó gyűrű sehogy nem fért a hengerbe... Nem pusztán szorult, hanem túlméretes volt a hengerhez a rugós része... hogy megoldást találjunk rá, a rugós rész méretét csökkentettük, így még bőven szétnyomta az olajlehúzó gyűrűket, de már befért a hengerbe a dugó. Na ezt nem kellett volna, hanem visszavinni az egészet oda, ahol dugó "hornyait" esztergáltattuk. Pár száz kilométer után a motor olyan füstölésbe kezdett, hogy egy rosszul beállított MZ se érne a nyomába. Tehát a gép most megint darabokban, Karcsi holnap viszi vissza a hengersort dugókkal együtt a mesterhez, aki a gyűrűzést végezte rajta... de ugye az nem 5 perc, főként, mert egy gyűrűszett 4-5 nap mire megérkezik. Szóval jövő hétnél hamarabb abból sem lesz semmi, így a rögtönzött nyaralásra a Czetkát vittem magammal, az legalább szuperul működik :D

Hozzászolások száma: 2 db
Tovább...

2012. augusztus 17. 15:21 Ezen a héten pécsi és miskolci üzletünk zárva tart... Budapesti boltunk és a motorbontó zavartalanul üzemel :)
Lesz friss videó is, de nem boldogulunk a ninja-val, kicsit még türelem :P

Hozzászolások száma: 2 db
Tovább...

2012. augusztus 2. 22:45 A játék nyertesei - íme a legjobb munkák... Közel száz darab logó közül ezeket találtuk a legjobbnak...
Íme az első helyezett:

Fazekas Lajos munkája - aki elmondása szerint - robogó keresgélés közben bukkant oldalunkra és noha motorja még nincs, a Hondás versenyvideónk inspirálta ;) Döntésünk megértéséhez érdemes megnézni Lajos által küldött többi ötletet ide kattintva!Második helyezett:

Bergmann Péter ötlete nem sokkal maradt el a legjobbnak választott tervtől, itt főként az egyszerűséget értékeltük.Harmadik helyezett:

Szintén az egyszerűsége miatt tetszett a zsűrinek Vanczák István ötlete. Ha egy kicsit jobban kidolgozza a tervet, talán még a második helyre is feljuthatott volna...Végül a 4., 5., és a 6. helyezett:

Sorrendben Tóth Norbert (4., 5.) és Bóta Péter terve, akik ugyan nem jutottak fel a dobogóra, de munkájukat mindenképp közzé szerettük volna tenni.A legfontosabb az volt nekünk, hogy valami egyszerű, könnyen megjegyezhető logo szülessen. Sajnos sokan nem értették a zoknira hímzés fontosságát, amit természetesen nem szó szerint értettünk, hisz a legvalószínűbb mondjuk egy póló felirat vagy fotó vízjel (amihez nem tudunk fotó alapú vagy túl bonyolult emblémát használni).

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a munkáját és felajánlani az összes beküldőnek egy 500Ft-os vásárlási utalványt! Ezt név és e-mail cím megadása után postán és személyesen is igénybe lehet venni, bármely üzletünkben.

Hozzászolások száma: 1 db
Tovább...

2012. július 7. 15:40 Ők a legfrissebb bontásra váró gépek... Suzuki, Kawasaki, Yamaha...


- Suzuki RG 125
- Suzuki RG 200
- Kawasaki ZXR 250
- Kawasaki ZXR 250
- Yamaha RD 400

Hozzászolások száma: 16 db
Tovább...

2012. július 3. 23:37 Tessék minket kedvelgetni a Facebook-on! ...és minden oldalt külön-külön :) Mindegyik kapott remek rajongói oldalt.
Elért minket is a webkettő végzetes szele: a bakelit.hu után a pcbonto.hu és az xmotor.hu oldalunk is lájkolható... és aki nem teszi, az meg se próbáljon alkudozni, kuncsorogni, szivességet kérni, szóval semmit se :P

Hozzászolások száma: 2 db
Tovább...

2012. június 29. 13:24 Új játék - Fődíj: 30.000Ft értékű vásárlási utalvány :) Tervezd meg a motorbontó logóját!
Tavaly sebtiben indult motorbontó logója nem lett tökéletes és arra gondoltunk jó lenne egy másik... de a sok bontás közepette semmi jó ötletünk nem volt, ezért most a segítségeteket kérjük!

Szempontok:
- legyen egyszerű
- maximum 3 színből álljon
- könnyen lehessen zoknira hímezni :D
- utaljon arra, hogy mivel foglalkozunk
- nem ér lopni máshonnan

A "pályamunkákat" 2012. július 31-ig várjuk a bolt@xmotor.hu címre!

A fődíj 30eFt értékű vásárlási utalvány, amit bármelyik boltunkban le lehet vásárolni. A második helyezett 10eFt, míg a harmadik 5eFt értékű kupont kap.

Hozzászolások száma: 28 db
Tovább...

2012. június 13. 10:37 Pityesz ma reggel ezt találta a helyi újságban... A helyi alatt most Bp. 8. kerületét értjük :P


A képre kattintva az nagyobb méretben jelenik meg ;)

Én mondjuk kora reggel nem igazán fogtam fel, de valami olyasmi a lényeg, hogy ideiglenesen a nyilakkal jelölt módon lehet a Gyulai Pál utcába kocsival jönni. Én mondjuk legutóbb betolattam a Stáhly felől, mert erre nem jöttem rá :P Amúgy meg ilyen benzin árak mellett tessék busszal jönni...

Amúgy milyen barón printszkrínelték a google maps-et a helyi lapban :D

Hozzászolások száma: 2 db
Tovább...

2012. június 12. 22:48 Jelenleg bontás alatt és bontásra váró gépek listája... Már a balatonmagyaródi műhelyben vannak!
- Kawasaki GPX 500
- Kawasaki Eliminator 250
- Yamaha SRX 250
- Riga 22
- Babetta 207 - a szokás hatalma... :)

Hamarosan érkezik:

- Derbi Senda
- Riga 12
- Kawasaki KS 125

Valamint továbbra is várjuk javaslataitokat arra vonatkozóan, hogy milyen típusokat bontsunk!

Hozzászolások száma: 8 db
Tovább...

2012. június 5. 21:30 Van aki még nem látta? ...kötelező anyag XD Végre elkészült a Honda és volt egy kis időnk a hétvégén ;)

Hozzászolások száma: 8 db
Tovább...

2012. május 25. 12:03 Bréking ! ! ! Videósegítség a facebook játékhoz... Bár szerintünk érthető a dolog, de ha mégsem, akkor itt megvilágosulsz ;)

Hozzászolások száma: 7 db
Tovább...

2012. május 24. 19:48 Terjessz minket a Facebook-on is! Oszd meg kedvenc xmotor-os videód a facebook-on és vásárolj olcsóbban!
A játék leírása:
1. Nézz meg jó sok xmotor-os videót! (pl. itt...)
2. Válaszd ki a kedvenced! (pl. ezt...)
3. Oszd meg a facebook-on!
4. Várd meg, míg legalább 5 ember lájkolja!
5. Nyomj egy printscreen-t!
6. Küldd el nekünk e-mailben a fotót és a neved! (bolt@xmotor.hu)
7. Ezután küldünk egy regisztrációs számot, amivel 1 hónapig 10% kedvezménnyel vásárolhatsz az xmotor.hu, a bakelit.hu és a pcbonto.hu oldalakon... vaaaagy - és most jön a lényeg - ha nem kéred a kedvezményt, akkor 500Ft-os egyszeri vásárlási kuponként is felhasználhatod a kódot!
8. Éééés a legfontosabb! Minden 10. beküldőnek 5000Ft-os kupont adunk ajándékba!

Gyík.:

1. Mi van ha nem lájkolja legalább 5 ember?
Válasz: Akkor neked ötnél kevesebb ismerősöd van facebook-on.

2. Mi van ha több ember lájkolja? Több kupont kapok?
Válasz: Nem, de a következő hónapban is lesz hasonló játék!

3. Mi van, ha több videót is megosztok?
Válasz: Havonta csak egy 500Ft-os kupont adunk, de az 5000Ft-os díjért több videó megosztásával is próbálkozhatsz.

2012. május 3. 13:34 Jawa Czetka 350 vs. Honda CB 400 T Na, melyik a jobb? ;)

Hozzászolások száma: 11 db
Tovább...

2012. május 3. 12:10 13. rész: Műgyantás elemek gittelése, festése... Ezzel a résszel nagyapa motorkerékpárjának átalakítását be is fejezzük ;)
Miután az előző részben leírtak szerint elkészült a két darab, remélhetőleg egyforma műgyantás dekni, van még dolgunk vele. De előbb egy gyors megjegyzés: a purhab minimum 48 órát (inkább többet) száradjon, mert ellenkező esetben a gyantában lévő vegyszerek megoldják és összeugrik!

Gittelés:

Végy fél kiló kétkomponensű gittet, és ezzel több rétegben kend be a felületet. Minden művelet végén egy kicsit csiszolj rajta, hogy előbb utóbb szép, ívelt formát kapj. Ha már alig látsz rajta hibát, akkor szórógittel fújd le. Ha nincs szórópisztolyod, nem kell kétségbe esni, lehet palackozott gittet kapni, ide tökéletes lesz. Ha jól dolgoztál, akkor valami ilyet kapsz:A szórógittelést is lehet több lépcsőben végezni, de ott már finom, 400-as érték feletti csiszolópapírt használj! Ha kész vagy, jön a mérés, jelölgetés, hogy az elem pontosan illeszkedjen. Igen, előzőleg érdemes túlméretes elemet gyártani.Ez után jön a leggusztustalanabb rész, a vágás. Flexet javaslok, igen kemény anyagról lévén szó. Maszk, szemüveg, stb. feltétlen legyen rajtad, mert irdatlan mennyiségű finom por fog a levegőbe jutni percek alatt.Ha nem akarod az elemeket kivülről látható csavar segítségével rögzíteni, akkor érdemes egy 8-as anyát lemezre hegeszteni, azt pedig pl. kétkomponensű gittel a dekni belsejébe ragasztani.Ha mindennel megvagy, a dekni szépen illeszkedik, akkor jöhet a fényezés. Itt is benzin- és olajálló festék javasolt, mert ki tudja mikor fröccsen rá egy kis nafta. Nekem végül ilyen lett:


2012. április 25. 22:14 12. rész: Készíts üvegszál alapú, műgyantás elemeket! Igen, meg lehet csinálni! Nem, nem lehetetlen! Igen, házilag :)
T. pcbonto.hu rajongók! Tervben van, hogy a pcbonto.hu és az xmotor.hu címoldal blog bejegyzései szétválnak egymástól, de akkor igen ritkán lenne csak friss hír a pcbonto.hu oldalán. Ezért amíg erre nem találok ki valami okosat, így marad :P

Előszó!

Rengeteget olvasgattam mielőtt belefogtam volna a műgyanta elemek gyártásába. Mindenhol azt írták, hogy nagy szívás az egész, ha valaki nem profi, inkább el se kezdje. Nos, szívásnak szívás, de meg lehet csinálni ;)

Találd ki a formát!

A legnehezebb része szerintem a megfelelő forma legyártása. Én csaltam, ezért úgy döntöttem a csepptankos Jawa motor deknije jó lesz nekem. Ez annyiban gyorsította a dolgot, hogy nem kellett órákat azzal szenvednem, hogy hungarocel vagy más könnyen formálható anyagot farigcsálok.

A módszer ez esetben a következő:

1. Fogj egy vödröt!
2. Önts bele vizet!
3. Szórj bele finoman annyi gipszet, hogy pont eltűnjön a víz!
4. Keverd meg!
5. Nyomd bele a formát (esetünkben Jawa 559 dekni)!
6. Várj míg megköt!
7. Vedd ki a formát!
8. Kend be gépzsírral!
9. Fújj bele purhabot!
10. Várj míg megpuffad!
11. Vedd ki a purhab pozitív formát!

Ez a 11db pont soknak tűnik, de jóval egyszerűbb, mint farigcsálni, ráadásul így tetszőleges számú, tökéletesen egyező pozitív formát kapunk, amelyek ráadásul még szépek is. Fel lehet tenni a kérdést, miért nem a Jawa deknit használjuk egyből, nos azért, mert az életben nem tudnánk leválasztani róla a műgyantát, de erről majd később...
Kezdjünk gyantázni!

A szakirodalom - épp az, amelyik azt írta, hogy bele se kezdjünk az egészbe - azt javasolja, hogy formaleválasztó sray-vel kezeljük a pozitív formát. Ha egyszerűen akarom fogalmazni, akkor az a véleményem, hogy ez hülyeség. Kicsit bővebben: a formaleválasztó akkor segít, ha tökéletesen sík felületre gyantázunk, de egy hungarocel vagy purhab felülete messze nem sík, inkább rücskös, recés, amibe a gyanta gyönyörűen bele fog tapadni (ez nem tragédia, max. az, hogy a formaleválasztó spray 2800 + áfámba került és ide egyáltalán nem jó...).

Ami kell:
- 1-2nm üvegszálas anyag
- 1 liter műgyanta (hozzá való 'B' komponenssel)
- műanyag lapkák a kenegetéshez
- orvosi gumikesztyű
- a korábban elkészült pozitív formaElőször harmadold el a műgyantát, mert 1 liter nagyon sok apróbb elemekhez. Vigyázz, hogy a 'B' komponenst is pontosan oszd el, majd keverd fel jól! Kenj egy réteget a formára (fenti fotó), majd szépen kezd el ráhajtogatni az üvegszálas anyagot! Ha ez megvan, kenj fel megint egy réteget, és megint hajtogass rá egy réteg üvegszálas anyagot. Ismét bekened és ha ügyesen dolgoztál, valami ilyesmit kapsz:Ezek után én elmentem aludni, így nem tudom mennyi a száradási idő, egy biztos, reggel már jó kemény volt :) Ekkor fogd meg az egészet és kezd el kiszedegetni a belsejéből a purhabot!Én drótkefével segítettem a műveletet, míg egész tiszta nem lett belülről. Ezután egy 80-as csiszpapírral megdolgoztam a külsejét, amiből végül ez lett:Ez az elem persze még alakítgatva lesz, jó pár helyen be kell vágni fűrésszel mire a végleges formáját megkapja és passzolni fog az ülés és a motorblokk közé... Holnap gyártom amúgy a másik felét (még egy ugyanilyen elem), utána pedig jön a gittelés és a festés. Ha kész, majd beszámolok arról is. Kicsit lassan halad most az egész, mert túl sok dolog történik egyszerre, pl. leesztergáltam végre a hengerfúró gépünk marófejét, így a hétvégén már gyakorolhatom azt a remek mesterséget is ;)

Folytatjuk!

Hozzászolások száma: 5 db
Tovább...

2012. április 17. 13:34 Ha valaki figyeli a youtube.com csatornánkat... A legaranyosabb kommentek :)
"I don`t kwon what he is talking about but I like to see the videos and the bikes.
Greetings from Germany "


"Mi ezt nézzük angolon interaktív táblán, a tanárnak Jawa CZ 350 je van xd"

"ügyesa lacus :D nekem nagyon szimpik vagytok :D ti vagytok a példaképeink :))"

Ez utóbbi kommentől mondjuk kicsit megijedtem, mert nem mondanám, hogy társadalmi elvárásoklnak megfelelő példa lenne a Lacus XD

Ide kattintva nyílik a youtube csatorna!

Hozzászolások száma: 3 db
Tovább...

2012. április 14. 16:32 Tizenegyedik rész: LED lámpa Nem nagy dolog, ez csak egy ötlet...
Mióta megbüntettek - közvetve - egy kiégett hátsó lámpa miatt, fokozottan odafigyelek arra, hogy minden lámpa világítson. Ennek ellenére vannak esetek, ami ellen nem sokat tehetünk. Egy hagyományos izzó a legritkább esetben ég ki épp induláskor, amikor ellenőrzi az ember, sokkal inkább gázadás vagy rázkódás közben. Gázadásnál főleg akkor, ha régi, feszültségszabályozó nélküli vasunk van, a rázkódást meg azt hiszem nem kell magyaráznom. Ezek miatt még a legnagyobb odafigyelés mellett is adódhat olyan helyzet, hogy hosszú kilométereket tesz meg az ember hátsó lámpa nélkül, mert azt menet közben kevesen ellenőrzik.

Megoldások:
a.) párhuzamosan kötött 2-3db izzó
b.) párhuzamosan kötött LED-ek

Nagymotoroknál az a.) megoldást szokták alkalmazni, ott a generátor simán elbír több izzót is. Igen ám, de kisebb köbcentis, néhány világító tekerccsel felszerelt gépeknél spórolni kell a wattokkal, mert különben vagy a tekercs ég le, vagy nem marad elég szufla az első lámpa számára.

Egy korábbi megoldás:Ezt annó a Jawa Mustang motorkerékpárral kókányoltam, ott kb. hetente égett ki az izzó a szabályozatlan világító feszültség miatt. A lényege, hogy párhuzamosan van kötve egy 10 Ohm 10 Watt ellenállás és a LED-es rendszer, a LED-es rendszer pedig egy 5V-os stabilizátor IC-n keresztül kapja az áramot. Az ellenállás azért kellett, mert ha nincs meg a szükséges terhelés, akkor az első izzó fog kiégni. A stabilizátor IC pedig azért, hogy gázadásnál megugró feszültség esetén a LED-ek ne hulljanak el, mint a legyek. Ha jól emlékszem, ebből a fajta LED-ből 3db volt egymás után kötve és így, tehát hármasával párhuzamosítva. Erre kötöttem a szabályzott 5V-os feszültséget, amivel egy örök + 100 év élettartamú világítást sikerült létrehozni ;)

Ha van stabilizált feszültség:

Robogók, újabb Simsonok, illetve az én Vape gyújtásom is szabályozott feszültséget ad le, tehát a világító tekercs nincs direkt módon az izzókra kötve. Itt nem láttam értelmét, hogy stabilizátor IC-vel bajlódjak (amúgy sem volt épp kéznél), így 3db LED sorba kötve egy 165 Ohm-os ellenállással képezte a világítást (helyzetjelzőt), 3db LED pedig ellenállás nélkül a féklámpát. Mindezt duplán, hogy ha valamelyik körben elhalna egy LED, akkor is legyen világítás a motoron. Fontos megjegyeznem, hogy 6V-os rendszerem van, 12V-os esetén mindkét körre kell előtét ellenállás (más-más érték mellett)!Szerintem nem túl bonyolult, ha más is hetente cserélgeti az izzót, akkor érdemes egy ilyen megoldáson elgondolkodni. Azt pedig remélem, hogy a Vape gyújtásom nem fog megviccelni (mert idő közben sikerült egy zselés akksit is a gépbe varázsolni) és nem fogja szétlőni a LED-eket. Mondjuk akkor majd kap egy stabilizátor IC-t ez is, mint korábban a Mustang hátsó lámpám :)...és így világít :)

Megjegyzés:
Nem tudom megmondani, hogy mennyire szabályos ez a megoldás, függetlenül attól, hogy a leírt megoldás épp azt a fényerőt produkálja a búra alól, mint a korábbi izzó. A rengeteg eszement EU szabályozás miatt el tudom képzelni, hogy simán kivágnak egy motort a műszakiról, ha a vizsgabiztos rossz kedvében van.

Itt megveheted, ha neked is kell...

Hozzászolások száma: 3 db
Tovább...

1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 > 32


webcam
Az oldal üzemeltetője a BlueBrand Kft.